Pages

Powered By Blogger

Thursday, 18 February 2010

SEMINAR PERTAMA ............. PRESENTATION & ASSINGNMENT

Diantara tugasan yang perlu dilakukan dan perlu di nyatakan motif dan konsep pengambilan gambar yang dilakukan untuk kaedah FOOD STYLING...................Terdapat 3 konsep didalam pengambilan gambar bagi FOOD STYLING yang diajar iaitu................


1. EYE LEVEL SHOT
2. 45 DEGREE SHOT
3. 90 DEGREE SHOT


Ketiga-tiga kaedah ini selalu diguna pakai untuk sesi fotografi untuk kegunaan MAJALAH MAKANAN, PROMOSI MAKANAN, TV & FILM, PEMBUNGKUSAN, atau IKALN MAKANAN ..................
Peralatan memainkan peranan penting didalam sesi pengambilan gambar ........... ia dapat dilihat daripada gambar yang dihasilkan...............ada diantara peralatan dan perkakas yang digunakan bernilai tinggi dan ada juga yang dihasilkan melalui kretiviti sendiri bagi mengurangkan kos.........hasilnya sangat memuaskan.............saya tidak mampu mempunyai peralatan yang mahal.........cuma saya dapat menyediakan kemera pun sudah berbaloi dan kelengkapan yang lain saya gunakan hasil kretiviti sendiri...
Bagi saya ada diantara hasil produk yang di tunjukkan amat jelas dan nyata (boleh diperbaiki lagi) ...........yang penting maklumat yang di sampaikan jelas dan sebagai pelanggan atau orang ramai yang melihatnya dapat menilai maklumat yang disampaikan dengan secara automatik atau tanpa penjelasan. Ini disebabkan oleh kaedah pengambilan gambar yang diguna pakai dan yang telah diajar ...............................................................................
.............terima kasih EN.ALI.....



Diantara jenis-jenis tugasan yang perlu disiapkan ialah:

Seminar 1 (15-01-2010)

1. Chips
2. Salad
3. Cereals
4. Beverages
  • Kopi
  • Minuman ringan (cocacola)
5. Pancake
  • Tema Pancake
  • Presentation pancake

No comments:

Post a Comment